Programa 2017

Un 20% de persones viuen sota el llindar de la pobresa al nostre país, des del 2007 el numero de persones amb ingressos baixos o molt baixos ha passat del 22% al 39%. Alhora, entre el 2011 i el 2014, han augmentat un 26,3% el número de contribuents que declaren més de 150.000 euros a l’estat espanyol i el nombre de multimilionaris (patrimoni superior a 30 milions d’euros) ha augmentat un 44%. Una fiscalitat justa hauria de ser la via per la qual obtenir els ingressos necessaris i revertir tal situació de desigualtat, tot i això el que veiem és com els casos de frau i elusió fiscal d’empreses i grans fortunes no paren de créixer.

Després de l’èxit de les darreres jornades, des de la Plataforma per una Fiscalitat Justa, insistim en seguir treballant per trobar respostes, i aportar mesures concretes.

10:00 – Píndola de benvinguda: «La solidaritat que ens cal perquè el nostre món no s’enfonsi» 

Iolanda Fresnillo, activista social membre de la Plataforma per  l’Auditoria Ciutadana del Deute i de la cooperativa Ekona.

10:15 – Taula rodona: «I si perseguim (de debò) el frau i l’elusió fiscal?»

Quina és la situació del frau i l’elusió fiscal a casa nostra? I a nivell europeu? Hi ha mesures efectives per combatre’l? Quines haurien de ser? Diferents experts en la matèria intercanviaran opinions des dels diversos punts de vista, d’acord als càrrecs i responsabilitats que ocupen actualment.

Alex Madariaga, advocat fiscalista, exfuncionari de l’Agència Tributària Catalana i de l’Oficina Antifrau de Catalunya. Membre d’ATTAC Catalunya.

Lluís Salvadó, secretari d’hisenda del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Ernest Urtasun, eurodiputat del grup Verds/ALE. Membre de la comissió d’investigació del cas LuxLeaks.

Conduirà el debat Milagros Pérez Oliva, periodista de El País.

11:45 – Descans

12:15 – Interludi teatral amb Anxo Baranga: «Anxo i els poders financers»

12:30 – Diversos enfocaments entorn a la fiscalitat i realitats concretes.

«Fiscalitat justa a l’escola?». Pedro Gozalbo, President de l’Associació d’Ensenyants d’Economia i Empresa. Membre de la PLEEC (Plataforma per una educació en economia crítica i plural).

«La fiscalitat en l’Economia del Be Comú. Una alternativa?» Francesc Picanyol, membre de l’Associcació Catalana per al foment de l’Economia del Bé Comú.

«El perquè de l’objecció fiscal a la despesa militar». Maria de Lluc Bagur, membre del Centre Delàs.

«Mesures fiscals per respondre a la massificació turística», Assemblea per un Turisme Sostenible.

«Campanya: Zones Lliures de Paradisos Fiscals», Patricia Cantarell, membre d’Oxfam Intermón i de la Plataforma per una Fiscalitat Justa

13:30 – Debat obert

14:00 – Aperitiu de confluència. Espai de coneixença entre participants

Lloc: Casa del Mar (Albareda 1, Barcelona) – L3 – Paral·lel o Drassanes. Bus 20, 21, 64, 91, D20, H14.
Data: 04 de març de 2017
Cal inscripció prèvia. Entrada gratuïta, aportació voluntària per cobrir despeses. Inscipcions aquí.

Organitza: Plataforma per una fiscalitat justa, ambiental i solidària.
Col·laboren i participen: Plataforma Pobresa Zero – Justícia Global, Oxfam Intermón, Parlament Ciutadà, Forn de Teatre Patothom, PLEEC, Centra Delàs, Economia del bé comú, Auditoria Ciutadana del Deute, Ajuntament de Barcelona.

INSCRIU-TE AQUÍ

 

3 thoughts on “Programa 2017

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *