Posicionament de la Plataforma sobre les declaracions de ‘fiscalitat justa’ per Àlex Crivillé

Les recents declaracions de Crivillé, que ha afirmat que: ‘L’esportista que no tributa fora d’Espanya és burro’ – ‘els tipus impositius del 50% que marca Espanya per a ingressos d’aquesta magnitud és “una burrada” – “No ho fas tu, t’ho fa l’entorn professional que t’assessora i et diu com ho has de fer”

Algunes consideracions al respecte:

1.- Aquest tipus de declaracions, de nou, són un torpede en la línea de flotació de la nostra democràcia. Si, senyor Crivillé, vostè té una estàtua a l’entrada del seu poble i els motoristes a Catalunya arriben on arriben per la protecció social, educació, cultura i iniciativa del nostre país. I això només és possible, i així s’ha demostrat, si els que més tenen col·laboren no més, sinó molt més que la resta. És així.

2.- El tipus impositiu màxim per IRPF està ara al 46% a España, no al 50%. Però aquesta no és la pressió fiscal que rep qui més té, que no ens enganyin. Segons estudis de Jorge Onrubia (UCM y FEDEA – lobby liberal!) l’1% de la població espanyola amb més ingressos rep una pressió fiscal final que no arriba al 34%. Hi ha quantitat de bonificacions, exempcions i altres tipus de tributacions (com les del rendiment dels capitals que està tan sols al 21%) que fan que el que s’acaba pagant s’allunyi mooooolt del 50% del que es queixa Crivillé.

3.- De nou es veu en les seves declaracions la connivència d’assessors fiscals per a acompanyar a les grans fortunes a tributar segons els convingui. ‘No ho fas tu, t’ho fan’. El que demana Crivillé és un tracte diferencial, una fiscalitat de dues velocitats, una per a rics i una per a la resta. I tot un seguit d’assessors es freguen les mans . Entreu a http://www.paraisos-fiscales.org/ i al·lucinareu que aquest tipus de pràctiques d’assessoria siguin possibles a casa nostra tant a la vista.

4.- Voleu saber quina és la verdadera burrada? La burrada és que amb un 20% persones que viuen sota el llindar de la pobresa al nostre país, on des del 2007 el numero de persones amb ingresos baixos o molt baixos ha passat del 22% al 39%, hi hagi gent que s’atreveixi a dir aquestes coses.

Podeu recuperar si voleu aquella carta oberta que vam publicar a l’Ara.cat amb en Francesc Mateu quan Marc Marquez va anunciar que marxaria a Andorra. [http://www.ara.cat/…/Carta-oberta-Marc-Marquez_0_1263473698…] El que dèiem és vàlid també avui. Sembla que als motoristes els agraden els esports de ‘risc fiscal’


Speak Your Mind

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>