Mataró és la primera ciutat catalana en declarar-se «lliure de paradisos fiscals». El passat 4 de març el regidor Esteve Martínez del grup d’ICV-EUIA va presntar una proposta de resolució per tal que l’Ajuntament de Mataró no contracti empreses que facin servir paradisos fiscals en la seva activitat. La proposta, que és una iniciativa de la Plataforma per una fiscalitat justa, ambiental i solidària (www.fiscalitatjusta.cat), proposa que es declari Mataró «Zona lliure de paradisos fiscals», comprometent-se a fer els passos necessaris per assegurar que els concursos públics afavoreixin les empreses que tenen conductes fiscals responsables, en detriment de les empreses que utilitzen els paradisos fiscals per fer frau. Abans de la votació de la proposta, va intervenir Xavier Casanovas, membre de la Plataforma per una fiscalitat justa.

Casanovas va explicar que «els ajuntaments poden reduir l’impacte global dels paradisos fiscals i tractar de modular el comportament de les empreses cap a un model de més responsabilitat fiscal a través d’un major control dels concursos públics locals, per tal que aquests es donin en condicions de lliure competència, i no de dumping fiscal».

La proposta va ser aprovada amb els vots afirmatius de tots els grups municipals, a excepció de Ciutadans.

Ben aviat la Plataforma per una Fiscalitat Justa posarà a disposició dels municipis de Catalunya interessats en la proposta una plana web per a fer arribar la campanya «Zones Lliures de Paradisos Fiscals» a tot el territori.

A continuació alguns ressons de premsa de l’acord:

foto1
foto2

 

Leave a Comment