Programa 2015

Els impostos, com a mesura de redistribució i reducció de les desigualtats, estan en el centre del debat polític i social. Moltes entitats i moviments identifiquen clarament aquest debat com la clau de volta per a revertir certes polítiques de retallades i austericidi i lluitar així contra la pobresa i l’exclusió. Alhora les pràctiques d’elusió fiscal de grans empreses i fortunes són cada cop més descarades i evidents, i els casos de frau perpetrats per les grans fortunes generen cada cop més escàndol públic.

Podem trobar en la fiscalitat les respostes per caminar cap a una societat més justa? Quines mesures fiscals funcionen per eliminar la pobresa? Som capaços de trobar punts de treball en comú entre aquells que treballem la fiscalitat justa a Catalunya? Quins haurien de ser els propers passos per a mobilitzar-nos per aquesta legítima lluita?

10:00 – 10:30 Benvinguda i presentació de la jornada

10:30 – 11:45 Taula rodona – Són els impostos i el sistema fiscal la clau de volta per eliminar la pobresa i les desigualtats? Desigualtats, predistribució i redistribució.

Teresa Crespo, presidenta d’ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social) i del Consell Assessor de Polítiques socials de la Generalitat.
Toni Comín, professor de ciències socials a ESADE- Universitat Ramón Llull, membre del col·lectiu Democràcia Econòmica.
Maite Vilalta, professora d’Hisenda Pública a la UB.

11:45 – 12:15 Mites i llegendes entorn al sistema tributari. Miguel Angel Mayo, coordinador del sindicat de tècnics d’Hisenda (GESTHA) a Catalunya.

12:15 – 13:45 – La lluita per un sistema fiscal més just a Catalunya. Espai de treball i debat entre entitats i moviments. Compartir experiències i propers passos.

1.- ‘Escraches’ a corporacions que no tributen. L’experiència de ‘Uk Uncut’ a Anglaterra. Jordi Garcia, membre de la Plataforma per una fiscalitat justa.
2.- L’impacte de l’evasió fiscal als països del sud. Aprenentatges i reptes. Francesc Mateu, diirector d’Oxfam Intermon a Catalunya
3.- Destapar i denunciar els casos de corrupció i frau des del periodisme crític. Marc Font, de LaDirecta
4.- El canvi vist des de dins. La necessària transformació a les institucions. David Fernàndez, president de la comissió de Frau i Elusió Fiscal del Parlament de Catalunya.

13:45 – 14:00 Tancament de la jornada

14:00 – 15:00 Aperitiu de confluència. Espai de coneixença entre participants

Lloc: Centre cívic Parc Sandaru, (Buenaventura Muñoz 21, Barcelona). Com arribar-hi?
Data: 24 de gener de 2015

Organitza: Plataforma per una fiscalitat justa, ambiental i solidària.

Col·laboren i participen: Campanya Pobresa Zero, Observatoris Ciutadans Municipals (OCM), Comissió promotora ILP Renta Garantida de Ciutadania, Plataforma Ciutadana per l’Auditoria del Deute BCN.

—–

Entreu aquí per veure el Recull de la Jornada

—–

1 comentario en “Programa 2015

Los comentarios están cerrados.