Butlletí #8 – abril 2016

El recent escàndol dels Papers de Panamà ha tornat a posar el debat per una fiscalitat justa i per l’eliminació dels paradisos fiscals sobre la taula. És una bona excusa per replantejar-nos de nou què fem com a ciutadans davant l’espoli que això representa per les arques públiques. El darrer comunicat de la Plataforma ens presenta, en aquest sentit, diferents propostes.

Aquest butlletí ve carregat de contingut amb alguns articles propis, amb un recull del que va ser la IIª Jornada Ciutadana per una fiscalitat justa, l’anunci que Mataró és ja la primera ciutat lliure de paradisos fiscals a Catalunya i sobretot una crida a sumar nous voluntaris i gent que vulgui treballar per la fiscalitat justa a casa nostra.

Opinió de la Plataforma:

 

Notícies fresques sobre fiscalitat i impostos:

 

La dada del trimestre

Un sol gabinet d’advocats, Mossack Fonseca, ha facilitat l’evasió fiscal de  210.000 empreses i personalitats a través de 21 paradisos fiscals o centres offshore extraterritorials i la col·laboració de 14.000 bancs.

 


Comunicat de premsa arrel dels ‘Papers de Panamà’

 

Plataforma per una fiscalitat justa
Més enllà de denunciar la gravetat dels fets, la Plataforma per una fiscalitat justa, ambiental i solidària vol recordar que aquest no és un fet aïllat sinó el fruit de la manca de voluntat política i d’una regulació d’aquest problema d’abast internacional que beneficia una minoria. Els paradisos fiscals i el seguit d’empreses que se’n beneficien i els fan possibles – com assessories jurídiques, assessories fiscals i bancs – provoquen disfuncions globals: es comptabilitza que el 33% de la riquesa mundial es troba a paradisos fiscals i que a tot el món es defrauden 600.000 milions d’euros l’any.
Per aquest motiu, la Plataforma per una fiscalitat justa, ambiental i solidària proposa les següents mesures.Seguir llegint

 


Mataró, primera ciutat catalana ‘lliure de paradisos fiscals’

 

Plataforma per una fiscalitat justa
Mataró és la primera ciutat catalana en declarar-se “lliure de paradisos fiscals”. El passat 4 de març el regidor Esteve Martínez va presntar una proposta de resolució per tal que l’Ajuntament de Mataró no contracti empreses que facin servir paradisos fiscals en la seva activitat. La proposta, que és una iniciativa de la Plataforma per una fiscalitat justa, ambiental i solidària, proposa que es declari Mataró “Zona lliure de paradisos fiscals”, comprometent-se a fer els passos necessaris per assegurar que els concursos públics afavoreixin les empreses que tenen conductes fiscals responsables, en detriment de les empreses que utilitzen els paradisos fiscals. Seguir llegint.

 


Recull de la IIª Jornada Ciutadana per una fiscalitat justa

 

Plataforma per una fiscalitat justa

 

El passat 27 de febrer va tenir lloc la IIª Jornada per una Fiscalitat Justa amb la participació de 120 persones entre les quals alguns representants polítics i de l’administració. Durant tot el matí es van succeir xerrades i debats entorn al sistema fiscal actual, a la tributació de la riquesa, al frau i l’elusió fiscal, a la fiscalitat ambiental o a la controversia entre el pagament d’impostos, l’Església o l’industria miliar. La jornada va estar amenitzada a la mitja part amb una actuació del Forn de teatre pa’tothom.

A continuació podreu trobar un recull del material de la jornada.. Seguir llegint

 

 

Què hem fet i hem dit els darrers mesos… 

 

Vídeo de la IIª Jornada per una Fiscalitat Justa – 27 febrer 2016

 

Entrevista a Xavi Casanovas, membre de la Plataforma, al TN – TV3, 4 d’abril 2016

 

 

Tertúlia amb Miguel Àngel Mayo, membre de la Plataforma, a Els Matins – 4 d’abril 2016

 

També et pot interessar: Entrevista a Lluis Cases, membre de la Plataforma, al programa Altres veus de Radio premià. Tertúlia a l’Oracle de Catalunya Radio amb Xavi Casanovas, membre de la Plataforma.

 

Speak Your Mind

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>