Beneficis fiscals, beneficis per a qui? – Març 2018

La Plataforma per una fiscalitat justa denuncia en un nou informe «Beneficis fiscals, beneficis per a qui?» la poca transparència i el caràcter regressiu de l’actual sistema de beneficis fiscals.

Dels 42.148 milions d’€ de beneficis fiscals (estatals i autonòmics) s’han analitzat 7.991 milions d’€ i es conclou que cada any es perden entre la hisenda autonòmica i l’estatal 5.501 M d’€ en beneficis fiscals discutibles tant per la seva utilitat pública com pel seu caràcter regressiu.

La Plataforma reclama més control polític dels beneficis fiscals en la fase de definició i en la de liquidació així com la revisió i eliminació d’alguns d’aquests.

La reducció fiscal en l’IRPF dels plans de pensions suposa una pèrdua de 783 M d’€. Mentre que de les rentes entre 12.000€ i 21.000 € se’n beneficia un 11%, de les rentes a partir de 150.000€ se’n beneficien un 56%.

Mentre tots els beneficis fiscals en l’impost de societats van a la baixa, tan sols augmenta, i en un 173%, els beneficis a les societats d’inversió. El 63% dels beneficis fiscals de l’impost de societats no pot ser vinculat a cap mena de política pública concreta.

Descarrega la nota de premsa de l’informeNota de premsa – Informe Beneficis Fiscals, beneficis per a qui

Descarrega l’informe executiu i les conclusions (20 pàgines)Resum executiu i conclusions de l’informe – Beneficis fiscals beneficis per a qui

Descarrega l’informe complet (95 pàgines)INFORME BENEFICIS FISCALS, BENEFICIS PER A QUI? – Març 2018

 

Speak Your Mind

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>