Els instituts explicaran el paper social dels impostos gràcies a la incidència de plataformes de fiscalitat justa sobre la LOMLOE

Diferents plataformes de fiscalitat justa de l’Estat espanyol han impulsat una esmena a la nova llei educativa LOMLOE (Ley Orgánica de Modificación de la Ley Orgánica de Educación), recollida per diversos grups polítics, per a incorporar “el paper social dels impostos i la Justícia Fiscal” a l’assignatura de Valors cívics i ètics, en l’educació secundària.

Impuestos para que

Per primer cop una llei educativa preveu incloure, en els currículums d’ensenyament, l’educació en impostos i la seva importància social, així com la justícia fiscal, com va alors, creant des de l’escola una ètica fiscal.

La proposta de les plataformes de fiscalitat justa es va fer arribar a diferents grups parlamentaris del Congrés i va ser impulsada internament pels grups més socials, aconseguint la seva inclusió en la votació del plenari de fa uns dies.

Aquest assoliment demostra la importància de la societat civil, ben organitzada en plataformes temàtiques, per fer aportacions substancials, fent de corretja transmissora de les inquietuds socials cap als grups polítics.

Des de la Plataforma per una Fiscalitat Justa, Ambiental i Solidària estarem atents a el desenvolupament normatiu de la llei perquè reculli fidelment l’esperit d’aquesta esmena.