Setmana d’acció global contra els paradisos fiscals – 1 al 7 d’abril del 2017

El dilluns 3 d’abril farà just un any de la publicació dels Papers de Panamà, un fet històric que marca un abans i un després en la denúncia de l’elusió i el frau fiscal en l’àmbit internacional. El 3 d’abril ha estat declarat el DIA D’ACCIÓ GLOBAL PER L’ABOLICIÓ DELS PARADISOS FISCALS una campanya a nivell global per tornar a demanar polítiques concretes que acabin amb els problemes que es deriven de l’existència d’aquests territoris financers opacs.

Els paradisos fiscals constitueixen una burla a la legalitat internacional i no posseeixen cap base econòmica d’interès per al bé comú, només serveixen als interessos espuris de les elits econòmiques, delinqüents financers i criminalitat organitzada. Són autèntiques xacres econòmiques que aprofundeixen la desigualtat, contribueixen a crear desequilibris, crisis econòmiques i corroeixen la democràcia. Per tant, han de ser eradicats per la comunitat internacional.

Des de la Plataforma, juntament amb altres organitzacions i entitats , volem conscienciar sobre aquesta problemàtica i sortir als carrers amb missatges de rebuig i denúncia respecte a aquesta xacra. Les nostres accions principals seran les següents:

  • Dia 3 d’abril a les 19hconcentració a Pl Sant Jaume: «Acabem amb els paradisos fiscals!»: Lectura d’un manifest i intervencions breus amb representants polítiques i d’entitats. Repartirem mascares i caretes per ficar cara i ulls als principals culpables de l’elusió i el frau fiscal. T’esperem!
  • Dia 6 d’abril a les 20h – Cine-Fòrum als Cinemes Texas (Bailen 205, Barcelona) – Projecció de «Mama, ya sé donde està el dinero», Debat i xerrada posterior amb el director Arturo Cisneros, i Miguel Angel Mayo, coordinador del sindicat de tècnics d’Hisenda GESTHA a Catalunya.
  • Campanya a les xarxes socials demanant a la gent que es faci una foto amb un cartell i el hashtag: #FueraParaisosFiscales #ForaParadisosFiscals #EndTaxHavens

T’animem a llegir i signar el manifest contra el Paradisos Fiscals aquí i a difondre’l entre la teva gent: http://manifest.fiscalitatjusta.cat

Els paradisos fiscals dels qui més tenen son els inferns socials de la resta de la població, vulneren els nostres drets i soscaven la democràcia, no ho podem permetre. Junts lluitarem fins a la seva desaparició. Suma’t i participa en la nostra campanya, t’hi esperem!

Logo